Κανέλλα Αράπογλου

.
Creative Director, Kanella.
kanella_765x500.jpg

Βιογραφικό

Η Κανέλλα Αράπογλου, σπούδασε γραφιστική στο ΤΕΙ της Αθήνας και συνέχισε τις σπουδές της στο μεταπτυχιακό τμήμα του Communication Design του Central Saint Martins College of Art & Design. Κατά την επτάχρονη παραμονή της στο Λονδίνο εργάστηκε σε διάφορα design studio με προσανατολισμό στη μουσική βιομηχανία και τις εκδόσεις. Η λίστα των πελατών περιλάμβανε την Universal Records, Rolling Stones, Elton John, Bob Marley, Mercury records, Orion Books etc. Επιστρέφοντας στην Αθήνα εργάστηκε ως art director σε δημιουργικά γραφεία και το 2007 ξεκίνησε το δικό της design studio με την επωνυμία Kanella. Παράλληλα δίδαξε για μια δεκαετία στο τμήμα γραφιστικής του ΤΕΙ Αθηνών και εν συνεχεία στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Η δουλειά της εστιάζει στη δημιουργία εταιρικής ταυτότητας, συσκευασίας και μια πληθώρα απροσδόκητων εφαρμογών, όπως μοτίβα για υφάσματα, εγκαταστάσεις εσωτερικών χώρων κ.ά. Ταυτόχρονα έχει στραφεί στη δημιουργία πειραματικών έργων τέχνης. Συνδυάζοντας το design με την τέχνη αναζητά την αντισυμβατική οπτική των πραγμάτων και την τοποθέτησή τους έξω από το συνηθισμένο τους πλαίσιο. Το κέντημα αποτελεί εδώ και καιρό μέρος του εικαστικού της λεξιλογίου.

Η δουλειά́ της έχει παρουσιαστεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό́, σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις μεταξύ́ άλλων στο Μουσείο Μπενάκη, The Art Foundation, Santorini Biennale of Arts, The Breeder, Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηνών κ.ά. Έργα της υπάρχουν και σε ιδιωτικές συλλογές. Το γραφιστικό της έργο έχει παρουσιαστεί σε πληθώρα διεθνών εκδόσεων. 

Συμμετοχή στο Design Masters

Κανέλλα Αράπογλου. .