Μάριος Λινάκης.

Portfolio surgery. Από τη θεωρία στην πράξη

.
6/04/2024. Δια ζώσης.
Είδος Δια ζώσης
Γλώσσα Gr
Διάρκεια 14 ώρες
Τιμή €200

Περιγραφή

Το masterclass ακολουθεί στα βήματα δύο επιτυχημένων εργαστηρίων του παρελθόντος και έχει σαν στόχο να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να οργανώσουν και να βελτιώσουν το portfolio τους. Στο φετινό masterclass θα μελετήσουμε ξεχωριστά το κάθε portfolio, θα επιλέξουμε έργα και θα προσφέρουμε στοχευμένο feedback με στόχο τη συγκρότηση ενός αντιπροσωπευτικού σώματος έργου για την κατάκτηση νέων projects και θέσεων εργασίας.
Το masterclass απευθύνεται σε νέους ή mid-level σχεδιαστές που αναζητούν μία πυξίδα στο έργο τους και στοχευμένες παρεμβάσεις. Είναι συμμετοχικό, διασκεδαστικό, χρήσιμο και αποκαλυπτικό.

Μέθοδος

Στο 1ο μέρος θα παρουσιάσουμε και θα μελετήσουμε αρχές οργάνωσης portfolios μέσα από εμβληματικά case studies. Μετά, τα ηνία περνούν σε εσάς για την παρουσίαση του portfolio σας στο γκρουπ. Καθώς εξελίσσεται η παρουσίαση θα συζητήσουμε τη σχεδιαστική σας ταυτότητα, θα αξιολογήσουμε τα έργα δίνοντας κατευθύνσεις και θα επιλέξουμε ένα έργο (case study) πάνω στο οποίο θα εργαστείτε. Στο 2ο μέρος  θα παρουσιάσετε το case study στο γκρουπ. Θα συζητήσουμε, θα δώσουμε στοχευμένο feedback και θα καθορίσουμε τα επόμενα επαγγελματικά σας βήματα.

Πρόγραμμα

Sat. 6.04.2024
10:00-17:00

Μέρος 1ο. Καλωσόρισμα. Συστάσεις.
Παρουσίαση από τον Μάριο Λινάκη.
Χτίζω το book μου. Παρουσιάζω τον εαυτό́ μου και το έργο μου. Έρευνα και μελέτη εμβληματικών case studies.
Identity game (Προσδιορισμός σχεδιαστικής ταυτότητας).
Portfolio surgery
Παρουσίαση του book σας στο γκρουπ. Αξιολόγηση. Συζήτηση. Ιδέες. Επιλογές έργων. Τι κρατάμε, τι διορθώνουμε, τι εξελίσσουμε.
Επιλογή Case study
Επιλογή έργου για εργασία στο σπίτι.

Sat. 13.04.2024
10:00-17:00

Μέρος 2ο
Παρουσίαση Case study και feedback.

Παρουσίαση του έργου σας στο γκρουπ. Αξιολόγηση. Συζήτηση. Ιδέες βελτίωσης.
Επόμενα βήματα για την ολοκλήρωση του book. Χρονοδιάγραμμα. Καθορισμός επαγγελματικών κινήσεων.

Πως κλείνεις θέση

1. Αγοράζεις το εισιτήριό σου στο designerstribe.gr.

Εάν είσαι φοιτητής / άνεργος και θέλεις να παρακολουθήσεις το masterclass, υπάρχει έκπτωση 40% στην τιμή του εισιτηρίου. Για την αγορά του εισιτηρίου αυτού απαιτείται η αποστολή μέσω email στο info@designmasters.gr του φοιτητικού πάσου / κάρτας ανεργίας. Τη θέση σου μπορείς να την κλείσεις εδώ.

2. Με την ολοκλήρωση της αγοράς, θα λάβεις στο email που θα δηλώσεις τις οδηγίες για τη συμμετοχή σου στο συνέδριο.

Προετοιμασία

1. Προετοιμάστε το portfolio που θα παρουσιάσετε στο γκρουπ. Μπορεί να είναι σε μορφή pdf, σε κάποιο web site, σε σελίδα στο Behance, ή αντίστοιχες πλατφόρμες παρουσίασης. Ετοιμάστε μόνο τα έργα που σας αντιπροσωπεύουν, αλλά αποφύγετε την παγίδα της τελειότητας. Συμπεριλάβετε έργα που επιθυμείτε να δούμε. Είστε εδώ για να βελτιωθείτε και όχι να αποδείξετε κάτι. Σκεφτείτε τους λόγους για τους οποίους έχετε επιλέξει τα συγκεκριμένα έργα, ώστε το feedback να είναι χρήσιμο. Κάνετε πρόβα την παρουσίαση στο γκρουπ.

2. Επιλέξτε την εργασία case study πάνω στην οποία θα δουλέψουμε. Εάν δεν την γνωρίζετε, θα την ανακαλύψουμε μαζί.

3. Την εβδομάδα που μεσολαβεί, αφιερώστε χρόνο για να δουλέψετε το case study που θα επιλέξουμε. Η τελική παρουσίαση θα γίνει στο γκρουπ. Μη φοβάστε, όλοι έχουμε παρόμοιες ανάγκες και αναζητήσεις.

4. Φέρτε το laptop σας (Μac ή PC).

Μ
Λ