Χαρτιά Περράκης, Αλκμήνης 10, 118 54 Αθήνα.

">
Ελένη Μπεβεράτου (Dalton Maag).

Ο ρόλος των γραμματοσειρών στη δημιουργία Οπτικής Ταυτότητας

.
20/01/2024. Δια ζώσης.
Είδος Δια ζώσης
Γλώσσα Gr
Διάρκεια 10 ώρες
Τιμή €220

Περιγραφή

Ο στόχος αυτού του Masterclass είναι να παράσχει τα απαραίτητα εφόδια για την κατανόηση της χρήσης και τη σωστή επιλογή γραμματοσειρών, καθώς και τον συνδυασμό τους για τη δημιουργία μιας επιτυχημένης οπτικής ταυτότητας. Από την επιλογή της γραμματοσειράς του λογότυπου μέχρι τη χρήση της σε ένα πολυσέλιδο κείμενο, υπάρχουν πολλές παράμετροι που πρέπει ένας σχεδιαστής/μία σχεδιάστρια να μελετήσει προσεκτικά, προκειμένου να διασφαλίσει την βέλτιστη οπτική απήχηση του γραπτού λόγου.
Σε αυτό το masterclass θα εστιάσουμε στις παρακάτω διαφορετικές πτυχές του γράμματος: έκφραση και συναισθήματα, μέγεθος, γραφή και χρήση. Είναι σημαντικό να σημειωθεί πως σε αυτό το masterclass σκοπός δε θα είναι ο σχεδιασμός γραμματοσειράς αλλά παρά μόνο μερικών γραμμάτων (5-6) στο χέρι αλλά και ψηφιακά.

Ο χώρος διεξαγωγής του masterclass είναι τα γραφεία της Χαρτιά Περράκης, Αλκμήνης 10, 118 54 Αθήνα.

Πρόγραμμα

Sat. 20.01.2024
11:00-16:00

Μέρος 1: Η συναισθηματική επιρροή των γραμματοσειρών σε έναν χρήστη και οι βασικές αρχές σχεδίασης γραμμάτων στο χέρι και ψηφιακά (5-6 γράμματα).

Μέρος 2: Εστίαση στις προσαρμογές που απαιτούνται στα γράμματα, ανάλογα με το μέγεθος χρήσης τους.

Sun. 21.01.2024
11:00-16:00

Μέρος 3: Σε αυτό το μέρος θα αναλύσουμε πώς μπορεί να μεταφραστεί ένα τυπογραφικό στοιχείο σε άλλα συστήματα γραφής για να διασφαλιστεί η οπτική συνέπεια σε ένα δίγλωσσο περιβάλλον. Θα συνεχίσουμε το σχέδιο από την προηγούμενη μέρα αλλά αυτή τη φορά σε ένα άλλο σύστημα γραφής (Ελληνικά ή Λατινικά ανάλογα με την αφετηρία του κάθε συμμετέχοντα από τα δύο πρώτα μέρη).

Μέρος 4: Πώς να διαφοροποιήσετε εάν μια γραμματοσειρά είναι κατάλληλη:
• για μεγάλα ή μικρά μεγέθη
• για έντυπη και ψηφιακή μορφή
• για το κοινό που θα την διαβάσει
• για να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με άλλες γραμματοσειρες

Πως κλείνεις θέση

1. Αγοράζεις το εισιτήριό σου στο designerstribe.com

Εάν είσαι άνεργος / άνεργη και θέλεις να παρακολουθήσεις το masterclass, υπάρχει έκπτωση στην τιμή του εισιτηρίου. Για την αγορά του εισιτηρίου αυτού απαιτείται η αποστολή μέσω email στο info@designmasters.gr της κάρτας ανεργίας. Τη θέση σου μπορείς να την κλείσεις εδώ.

2. Με την ολοκλήρωση της αγοράς, θα λάβεις στο email που θα δηλώσεις τις οδηγίες για τη συμμετοχή σου στο συνέδριο.

Προετοιμασία

Για την παρακολούθηση του masterclass, oι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες θα πρέπει να γνωρίζουν καλά σχεδιασμό σε Adobe Illustrator και θα χρειαστούν να έχουν μαζί τους laptop με εγκατεστημένο το πρόγραμμα.
Θα χρειαστούν επίσης να φέρουν μαζί τους τα εξής:
• 4 φύλλα ριζόχαρτο Α3
• Μολύβι
• Ξύστρα
• Γόμα
• Χάρακα
• Μαύρο μαρκαδόρο (λεπτό και χοντρό)

Ε
Μ